Veckobrev v. 45


Hej!

Denna veckan har vi haft genomgång av människans utveckling. Marita har visat materialet vi har i klassrummet och nu skall alla, enskilt eller i par, fortsätta att arbeta.

I matematiken har 3:orna arbetat med statistik.

Just nu fokuserar vi även på att träna oss att skriva faktatexter. Detta gör vi genom att skriva en tankekarta och sedan producera en text utifrån det.

Igår, torsdag, hade vi EQ och arbetar för tillfället med känslor. Förra passet fokuserade vi på känslorna glad och ledsen. Igår på känslan arg. Vi pratar om vad som gör oss arga och hur vi hanterar det. Vi rullade en boll och den som hade bollen hade även ordet. Det var spännande att se och fundera över likheter och skillnader i både vad som gör oss arga, men även hur vi hanterar det. Nästa vecka koncentrerar vi oss på känslan rädd.

Efter rasten pratade vi om vad de gjort och vem/vad de hade lekt med. Då kom frågan upp kring orättvisor med cyklarna. Det visade sig att det är svårt att hålla koll på hur lång tid varje barn har cykeln och när turen ska komma till nästa. Vi samtalade då kring en lösning på problemet och en elev kom på idén att vi behöver en stor klocka på väggen ute. Detta ledde i sin tur till en diskussion kring hur vi skulle kunna få det och hur de kan påverka detta. Två elever har därför skrivit en skrivelse till rektor kring vad de önskar och varför. En annan elev kom på att man kan samla in namnunderskrifter, så idag har de gått runt hela skolan för att samla ihop detta. När alla skrivit på skall detta lämnas till Fredrik och Maria.

Idag, fredag, har vi varit på biblioteket. Äntligen! Klassen fick mycket beröm av bibliotekarien som tyckte att klassen var härlig.

Eftersom vädret är väldigt varierande och vi är ute varje dag, så är det väldigt viktigt att era barn har kläder efter väder. Det är många som saknar överdragsbyxor och flera saknar stövlar. Eftersom det är lätt att man blir blöt och kall, så är det extra viktigt att det alltid finns extrakläder i lådan. Gör för vana att titta där med jämna mellanrum och fyll på. Eftersom det ska städas nu i helgen, så är det ett ypperligt tillfälle att noga titta över detta och fylla på när barnen kommer tillbaka på måndag. Det finns även barn som saknar tofflor, vilket de måste ha under dagarna, tex när de ska gå in i köket.

Ha en fin helg!

Hälsningar Marita, Lennie och Hillevi


Med Vänliga Hälsningar


Personalen på Stora Lågstadiet 

Du följer väl oss på Facebook . På vår hemsida kan du finna det mesta i information som du kan tänkas behöva inklusive den allmänna och öppna information som skickas ut regelbundet från skolan via mail.

Montessoriskolan Älvkullen – Fontinvägen 38 442 31 Kungälv
Har du felaktigt fått detta mail så kontakta oss så tar vi bort dig från framtida utskick